Struer Sejlklub søsætter ny kapsejlads der skal samle køl- og klassebåde til to dage med banesejlads

Efter et par år med tørke på kapsejlads-området søsætter Struer Sejlklub et nyt initiativ, der skal samle kølbåde og klasse både til to dage med banesejlads på programmet.

Stævnet har fået navnet Pelle P Cup, og er åbent for tilmelding for både med DH-målebrev, eller for klassebåde med gyldigt klassebevis. Der sejles på Limfjorden ud for Struer, og der bliver udelukkende tale om banesejlads.

Gentænker klassiker

– Vi har valgt at gentænke en klassiker for køl- og klassebåde, fortæller formanden for Struer Sejlklubs stævneudvalg, Otto G. Jensen. For år tilbage, kunne vi nemlig samle rigtig mange både, når vi, eller andre klubber, inviterede til race på baner her i Limfjorden. Det håber vi på, at kunne gøre igen.

Klubben er sikker på, at banesejlads for kølbåde står foran en renæssance. Interessen har været stigende de seneste år, samtidig med at mange sejlere har investeret i nye og hurtige bådtyper.

– Desuden ser vi, at felterne med klassebåde vokser, også i Limfjorden, siger Otto G. Jensen, der dog understreger, at alle sejlere kan deltage i stævnet, uanset niveau og hvilken køl- eller klassebåd, de stiller op i.

Op-ned baner

Pelle P Cup sejles på op-ned baner, og antallet af sejladser bliver afpasset efter vejrforholdene, og hvor mange deltagere, der er på banen. De deltagende mandskaber dyster om præmier for 25.000 kroner fra stævnets hovedsponsor, Pelle P.

– Vi synes selv, vi har lavet en attraktiv pakke til sejlere fra hele landet, der er interesseret i at sejle traditionel kapsejlads på bane. Der er blandt andet mulighed for at få både sat i vandet i Struer, forud for sejladserne. Desuden tilbyder vi tilkøb af mad de to stævnedage, og har mulighed for at anvise overnatning for de mandskaber, der ikke kan sove i deres både, slutter Otto G. Jensen.

Køl- og klassebåde fra hele landet er inviteret til Pelle P Cup i Struer 25.-26. juni (Pressefoto)

Fakta:

  • Pelle P Cup for kølbåde afvikles af Struer Sejlklub 25.-26. juni 2022.
  • Stævnet er for både med gyldigt DH-målebrev og klassebåde med gyldigt klassebevis.
  • Der sejles på op-ned baner begge dage.
  • Antallet af sejladser afgøres af vejrforhold og hvor mange både der er tilmeldt.
  • Præmier til de vindende både er på 25.000 kroner og er sponseret af Pelle P.

Kontakt for yderligere informationer:

Otto Jensen, VM-stævneleder, Struer Sejlklub: T: +4591540257 Mail: ogj@ogj.dk