ALARMERINGSPLAN

Til alle medlemmer af Struer Sejlklub

Struer Sejlklub har udarbejdet en Alarmeringsplan, som i samarbejde med Joint Rescue Coordination Center (JRCC) bliver indsat med både og gaster i eftersøgning af personer der savnes eller er i livsfare på Fjorden.

Er du interesseret i at være med, skal du udfylde STAMKORT-skemaet, og maile den til undertegnede

Er du gået på efterløn eller arbejder på “skæve” tidspunkter, vil jeg være meget interesseret i at få et telefonnummer evt. mobilnr. på linjen for arbejds-telefonnummer på skemaet.

Er du ikke bådejer, kan du også være med, idet vi skal bruge ca. 2-3 gaster for hver bådejer der melder sig. Så skal du kun udfylde øverste del af STAMKORT-skemaet (se nederst på siden)

Det er vigtigt at jeg får din E-mail hvis du har en mailadresse. Det gør det meget nemmere at opdatere næste gang – om ca. 2 år.

Du er velkommen til at maile eller ringe til mig hvis du i mellemtiden har rettelser.

Med venlig hilsen

Mogens Grimstrup
Tlf.: 4046 2735

Den gode historie …..

Onsdag den 8/7 2020 kl. 20.45 fik vi et opkald fra JRCC. Vi blev spurgt om vi kunne gå til assistance til en lille sejlbåd der lå omkring Toftum og havde tabt sit ror, og kun havde en lille påhængsmotor.

Vi sejlede fra Struer kl. 21.00 og tog kontakt pr. telefon til båden, som var fra Lemvig, og der var 5 bange unge mennesker ombord. De var ved at gå på grund, og der var ret store bølger derude.

Da vi ankom til stedet, fik vi en tamp over til dem og fik dem slæbt til Oddesund Nord havn, og efter en kort samtale hvor de udtrykte stor taknemlighed, meldte vi tilbage til JRCC, at båden nu var forsvarligt bundet til land.

Birthe og Kurt Søgaard, Bibs

Alarmeringsplan for Struer Sejlklub

Sådan gør du:

Så snart du er blevet alarmeret, skal du så hurtig som muligt køre til havnen og melde dig i klubhusets kontor, medbringende tilstrækkeligt med varmt tøj og sejlerudrustning.

Bådfører og gaster:

Bådfører og gaster alarmeres samtidig, og så snart der er mødt en bådfører og tilstrækkeligt antal gaster bliver båden sendt af sted.

Allerede på vandet:

Er du allerede på vandet, vil alarmeringen blive kaldt ud på kanal 16 og kanal P4, med anmodning om at skifte til kanal 13, hvor al kommunikation vil foregå.

Kanal på VHF:

Al kommunikation vil foregå på kanal 13, indtil anden kanal meddeles fra kontoret eller den ansvarlige coordinator på vandet. Undgå venligst al unødig snak på kanalerne, men korte meldinger.

Klubhusets kontor:

Klubhusets kontor vil være bemandet med indtil 3.

Al eftersøgning m.m. ledes fra kontoret.

Hvis Marinehjemmeværnet eller Farvandsvæsenet deltager ledes eftersøgningen herfra.

Vigtigt:

Det er meget vigtigt at du enten smider en bøje eller noterer den nøjagtige position fra navigatoren, hvis du finder genstande eller personer, også selv om alt er fundet, og meddeler det til den ansvarlige leder!

Klokken:

Endvidere beder vi dig om at notere klokkeslettet, når du finder noget, og så selvfølgelig også melde det til den ansvarlige leder.