Et stærkt felt af H-båds sejlere er klar til at kæmpe om de danske- og nordiske mesterskaber i Struer   

Det bliver kamp til stregen om de åbne danske- og nordiske mesterskaber for H-både i Struer. En række af de bedste sejlere i klassen, er nemlig med på startlinjen, når mesterskaberne skydes i gang i weekenden 19.-21. august, med Struer Sejlklub som arrangør.

Således har guld-, sølv- og bronze vinderne fra det netop overståede VM i Tyskland meldt deres ankomst til mesterskaberne.

Det drejer sig om den 10. dobbelte verdensmester Claus Høj Jensen fra Herslev Strand Sejlklub. Sølv vinderen fra årets VM, Anders Bertelsen fra Aarhus, og den tyske sejler Thomas Kausen, der tog tredjepladsen, og dermed sikrede sig bronze medaljerne på hjemmebane.

– Det er naturligvis en fjer i hatten, at vi har de tre bedste både fra årets VM med til start i Struer, siger stævneleder Otto G. Jensen fra Struer Sejlklub. Det er med til at løfte den sportslige kvalitet helt i top.

Legende stiller op 

Når der samtidig stiller en stribe andre dygtige sejlere op til DM og NM. Bl.a. en af legenderne i H-båds klassen, Hans Ebler fra Sejlklubben Neptun i Vejle, og den tyske sejler Holger Köhne, så har den arrangerende klub grund til at være tilfreds med tilmeldingerne.

– Vi kunne godt have ønsket os lidt flere svenske og finske både til stævnet. Men desværre har vi ikke set så mange tilmeldinger fra de lande endnu. Men vi håber på de kommer i løbet af de næste dage, siger Otto G. Jensen.

Foreløbig er 22 både tilmeldt de danske- og nordiske mesterskaber, som sejles over tre dage på Limfjorden ved Struer. Forberedelserne til stævnet har stået på i et års tid, og startede umiddelbart efter en succesfuld afvikling af VM for H-både i 2021 i Struer.

 – Vi har evalueret på sidste års VM i Struer, fortæller Otto G. Jensen. Det har blandt andet resulteret i en stævnemanual, der sikrer kontinuitet i afviklingen af de sejlsport events, som Struer Sejlklub har stået for, og kommer til at stå i spidsen for fremover.

Frivillige på banen 

En stor del af klubbens medlemmer vil, som frivillige, være engageret i afviklingen af mesterskaberne, før, under og efter kapsejladserne. Og der skal bruges rigtig mange hjælpere for at få arrangementet til at fungere.

– Vi ser en stor opbakning fra medlemmernes side, og det er vi som klub og forening helt afhængige af. Ellers ville vi ikke kunne gennemføre arrangementer af den her karakter, som er en vigtig sportslig satsning for klubben, siger formanden for Struer Sejlklub, Bo Bjerre Dam.

Stævneleder Otto G. Jensen fra Struer Sejlklub, glæder sig over,
at Struer er blevet lidt af et hotspot for større internationale kapsejladser.
(Pressefoto)

Fakta:

  • Danske- og Nordiske mesterskaber for H-både afvikles fra den 19.-20. august 2022.
  • Stævnet arrangeres af Struer Sejlklub.
  • Ud over Danmark deltager både fra bl.a. Sverige, Norge og Finland.
  • Der ventes omkring 120 top-sejlere til Struer fordelt på op mod 40 både.
  • H-båden tilhører en af de mest udbredte kapsejladsklasser i verden.
  • Kølbåden i glasfiber blev designet af Hans Groop fra Finland i 1967.
En stribe af verdens bedste sejlere i H-båds klassen er med på startlinjen, når der kæmpes
om de åbne danske- og nordiske mesterskaber i Struer fra den 19.-21. august. (Pressefoto)

Kontakt for yderligere informationer:

Otto Jensen, VM-stævneleder, Struer Sejlklub: T: +4591540257 Mail: ogj@ogj.dk

Henrik Toft, Formand, Danske H-Bådssejlere: M: +4522407863 Mail: Henrik.Toft@acco.com