Handicapsejlads

Handicapsejlads i Mini-12 og Twin

Struer Sejlklub råder over 4 mini-12’ere (også kaldet 2,4mR) og en Twin-Olsen, som er en 2-sædet udgave af mini-12’eren.
En mini-12’er er en nedscaleret udgave af en Americas Cup båd i forholdet 1:5.
Man sidder helt nede i bunden af båden. Kun hovedet er oppe. Alt tovværk er ført tilbage til et “instrumentbræt”, der sidder lige foran sejleren.
I mini-12’eren kan der kun være en person, så man har kun sig selv at takke, når det går godt – til gengæld har man heller ingen at skælde ud, når det går skidt! Netop følelsen af at være “sin egen herre” når man sejler disse små både er en stor udfordring.

I twin-olsen kan der være 2 personer, hvilket giver mulighed for at en instruktør kan sejle med i båden og på den måde lære en nybegynder at sejle, eller en person kan håndtere båden sammen med en handicappet, der ikke selv i stand til at manøvrere båden og på den måde få en god oplevelse sammen med en anden.

Kort sagt er disse både velegnede, hvis
– du har en drøm om at blive kaptajn (øvelse inden evt. køb af egen båd)
– du bare kan lide at sejle
– du er fysisk handicappet
– du kan lide fornemmelsen af at klare det hele selv
– du kan lide frisk luft, godt kammeratskab og at have det sjovt.

Hvis du har lyst til at være med, så kontakt sejlklubben her

Nordkost